Randox | Έλεγχος Ποιότητας
16177
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16177,page-parent,page-child,parent-pageid-16092,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive
 

Έλεγχος Ποιότητας

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Η Randox είναι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ορών ποιοτικού ελέγχου (Quality Controls)παγκοσμίως,

είτε πρόκειται για το δικό μας portfolio ελέγχων και ρυθμιστών Acusera, είτε για προσαρμοσμένα υλικά για μεμονωμένα εργαστήρια, οργανισμούς έρευνας, Προγράμματα Εξωτερικού Ελέγχου Ποιότητας και άλλους διαγνωστικούς κατασκευαστές. Με πάνω από 350 διαθέσιμες παραμέτρους στην σειρά της Acusera, η ευελιξία και η πληθώρα επιλογών είναι εξασφαλισμένη.

Τα QC της Randox  είναι διαθέσιμα σε πολλές μορφές έτσι ώστε να σας παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία και επιλογές. Η σειρά προϊόντων μας είναι σε υγρή ή λυοφιλοποιημένη μορφή, με στόχους από την Randox ή χωρίς αυτούς καθώς και σε ανθρώπινη ή βόεια μορφή. Οι πελάτες μας μπορούν επίσης να επιλέξουν ανάμεσα σε QC για  πολυαναλυτές ή μεμονομένων αναλυτών, ανάλογα με τις εργαστηριακές τους ανάγκες.

 

Επιπλέον, η Randox προσφέρει στα εργαστήρια υλικό ελέγχου ποιότητας προσαρμοσμένο στα μέτρα σας σε περίπτωση που θέλετε να τροποποιήσετε ή να αλλάξετε κάτι. Μπορείτε να επιλέξετε από τον αριθμό των αναλυτών μέχρι το μέγεθος φιαλιδίων, τις συγκεντρώσεις ή τη μορφή με την οποία παρουσιάζονται ήδη τα προϊόντα.

Διεργαστηριακή Διαχείριση Δεδομένων – Acusera 24·7

Το Acusera 24·7 της Randox είναι ένα πακέτο Διεργαστηριακής Διαχείρισης Δεδομένων το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο να συμπληρώνει την σειρά των ελέγχων Acusera και έχει στόχο να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του ελέγχου ποιότητας μέσα στα κλινικά εργαστήρια, βοηθώντας ταυτόχρονα στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων Ελέγχου Ποιότητας.

 

Το Acusera 24·7 δίνει την δυνατότητα στα εργαστήρια να παρακολουθούν εκτενώς την απόδοση των αναλύσεών τους, δίνει πρόσβαση σε αναφορές ομάδων αξιολόγησης και συγκρίνει αποτελέσματα με άλλα εργαστήρια χρησιμοποιώντας τους ίδιου ελέγχους ποιότητας, τις ίδιες μεθόδους και τα ίδια μέσα.

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχοι ποιότητας Acusera

Η σειρά προϊόντων μας αποτελείται από τα παρακάτω:

ΑντιοξειδωτικάΥπεροξειδάση της ΓλουταθειόνηςΥπεροξείδιο της Δισμουτάσης Ολική Αντιοξειδωτική Κατάσταση (TAS)Αέρια Αίματος Καρδιακές Παθήσεις Ισοένζυμο CK-MBH-FABPΝατριουρητικό Πεπτίδίο Τύπου-Β (BNP)Κλινική ΧημείαΧημεία ΒοοειδώνΑμμωνίας ΑιθανόληςΧολερυθρίνηΑιματολογίαHbA1cΧολερυθρίνηΓλουταμίνηMulti-ControlΦρουκτοζαμίνηΈνζυμο G-6-PDHΑνοσοπροσδιορισμόςΚαρκινικός ΔείκτηςΠρογεννητική ΕξέτασηΑνοσολογίαC-Αντιδρώσας Πρωτεΐνης (CRP) ΛιπίδιαΕγκεφαλονωτιαίου Υγρού (CSF)Εγκεφαλονωτιαίου Υγρού (CSF)ΛιποπρωτεΐνηΑντιμικροβιακοί παράγοντεςΜόρια Κυτταρικής ΠροσκόλλησηςΕλέγχοι ΕγκεφάλουΚυτοκίνηΕνδοκρινολογίαΓλουταμίνηΑυξητικός ΠροωθητήςΜεταβολικού ΣυνδρόμουΣυνθετικών ΣτεροειδώνΤοξικολογίαςΤοξικολογίαςΑιθανόληΒενζοδιαζεπίνηΚαταχρηστικές ΟυσίεςΠοιότητας Ούρων

Τα πλεονεκτήματα του Acusera

Υλικό

Το ανθρώπινο υλικό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του Ελέγχου Ποιότητας προέρχεται από την Υπηρεσία Μετάγγισης Αίματος Ηνωμένου Βασιλείου. Όλοι οι δότες εξετάζονται για τον ιό HIV, την Ηπατίτιδα A, B, Γ, τον ανθρώπινο λεμφοτροπικό ιό (HTLV) και την Σύφιλη με ανοσολογικές τεχνικές που εντοπίζουν τα αντισώματα και τα συγκεκριμένα τεστ DNA και κατ’ επέκταση εντοπίζουν εγκαίρως οποιονδήποτε ιό ακόμα και αν βρίσκεται στα πρώτα στάδια της μόλυνσης. Η πολιτική της Randox για την ασφάλεια και την ποιότητα χαρακτηρίζει την κατασκευή των QC. Η ακεραιότητα των υλικών βάσης μας παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή σταθερών και αξιόπιστων quality controls.

 

Αντίθετα με τα υπόλοιπα προϊόντα μας,τα QC με λυοφιλική μορφή δεν έχουν συντηρητικά ή σταθεροποιητές που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα παρεμβολών. Η εξαιρετική σταθερότητα των QC της Randox επιτυγχάνεται με τις καλύτερες κατασκευαστικές τεχνικές και με αυστηρή εστίαση σε ένα περιβάλλον ελεγχόμενης κατασκευαστικής ποιότητας. Όλα τα QC της Randox φιλτράρονται στα 0.2 microns για να εξασφαλιστεί η ελάχιστη δυνατή ποσότητα βακτηρίων και η αποφυγή μολύνσεων. Για να χαρακτηριστεί ιδανικό το QC  δεν αρκεί μόνο να έχει δίκτυο παρόμοιο με τα δείγματα ασθενών αλλά και να συμπεριφέρεται όπως το δείγμα του ασθενή. Η αξία ενός μετατρέψιμου υλικού ελέγχου είναι αναγνωρισμένη διεθνώς και σύμφωνα με το ISO 15189, τα εργαστήρια πρέπει να “χρησιμοποιούν υλικά ελέγχου που δρουν στο σύστημα εξέτασης όσο το δυνατόν πιο κοντά στα δείγματα ασθενών.” Παρατηρείται συχνά ότι όταν γίνει μια αλλαγή σε μια ομάδα αντιδραστηρίων, προκαλεί επίσης αλλαγή στα αποτελέσματα ελέγχου ποιότητας χωρίς όμως αυτό να εμφανίζεται στα δείγματα του ασθενή. Επομένως, αυτό μας οδηγεί σε μια ανάγκη να ορίζουμε συνεχώς τις τιμές ελέγχου κάτι το οποίο όχι μόνο είναι χρονοβόρο αλλά απαιτεί και υψηλό κόστος.

 

Τα QC της Randox ανήκουν στους ορούς ελέγχου που είναι σύμφωνοι με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από το σύστημα ποιότητας ISO 15189. Έτσι λοιπόν μειώνεται η ανάγκη να ορίζονται συνεχώς οι τιμές στόχου κάθε φορά που μια ομάδα αντιδραστηρίων αλλάζει ή λήγει.

Συγκεντρώσεις & Επίπεδα

Πολλοί κατασκευαστές προκειμένου να μειώσουν τα έξοδα προτιμούν να κάνουν παρακάμψεις ή περικοπές. Αυτό όμως συχνά οδηγεί σε τιμές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ανισότητες παραμέτρων, συχνή έλλειψη διαφοροποίησης ανάμεσα στα επίπεδα και σε ελέγχους που δεν καλύπτουν πλήρως όλο το κλινικό πεδίο. Σε πολλές περιπτώσεις, εξαιτίας των ανεπαρκειών αυτών, τα εργαστήρια αναγκάζονται να προβούν σε επιπλέον αγορές ελέγχων υψηλού ή χαμηλού επιπέδου.

 

Σε μερικούς κατασκευαστές, τα επίπεδα Τροπονίνης στο πρώτο επίπεδο ελέγχου δεν καλύπτουν επαρκώς τα ενδιάμεσα επίπεδα που χρησιμοποιούνται για την διάγνωση. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται άμεσα ανάγκη για προσθήκη επιπλέον ελέγχων για να καλυφθούν πλήρως οι καθοριστικές για την διάγνωση συγκεντρώσεις. Τα επίπεδα Τροπονίνης I και Τροπονίνης T στους ελέγχους Καρδιολογίας μας (στερεής και υγρής μορφής) συμβαδίζουν με τα διεθνώς προτεινόμενα επίπεδα.

 

Η Randox χρησιμοποιεί συσκευασίες με βάση τα χρώματα έτσι ώστε να διαχωρίζονται με ευκολία τα διαφορετικά επίπεδα και για να μειωθούν οι δαπανηροί συνδυασμοί.

Απόδοση Τιμής

Οι έλεγχοι της Randox έχουν την πιο ακριβή απόδοση τιμής που υπήρξε ποτέ στην βιομηχανία της διάγνωσης! Στην μοναδική αυτή διαδικασία συμμετέχουν πάνω από 30,000 εργαστήρια παγκοσμίως εξασφαλίζοντας την διαθεσιμότητα δεδομένων ευρείας γκάμας ιατρικών οργάνων και μεθόδων. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την αξεπέραστη ανιχνευσιμότητα στα Διεθνή Εργαστήρια Αναφοράς, βοηθούν στην δημιουργία ενός προϊόντος απαράμιλλης ακρίβειας και αξιοπιστίας. Για να μπορέσει να είναι αποτελεσματικός ο Εσωτερικός Έλεγχος Ποιότητας, ο ορός που έχει αναλυθεί πρέπει να έχει μια ακριβή απόδοση τιμής-στόχο και εύρος για κάθε αναλύτη. Αυτό θα βοηθήσει τα εργαστήρια να μετρήσουν με αξιοπιστία την ακρίβεια και την αναπαραξιμότητα της μεθόδου σε χρήση.

 

Η απόδοση τιμής για κάθε αναλύτη είναι μια συναίνεση που προέρχεται από πολλά εργαστήρια. Όσα περισσότερα εργαστήρια ασχοληθούν τόσο το καλύτερο. Οι μικρότεροι αριθμοί συνήθως οδηγούν σε μεγάλες αποκλίσεις και κατά συνέπεια σε ευρεία φάσματα που δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Είναι γεγονός ότι με μερικούς κατασκευαστές το φάσμα είναι τόσο ευρύ που είναι δύσκολο για τα εργαστήρια να πέσουν έξω από αυτό ανεξάρτητα από την απόδοσή τους.

Ενοποίηση

Η Randox ηγείται παγκοσμίως στο να παρέχει πολυαναλύτες και συμπληρωματικούς ελέγχους οι οποίοι σχεδιάστηκαν για να βελτιστοποιήσουν τους Ελέγχους Ποιότητας ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες των εργαστηρίων. Ο μοναδικός συνδυασμός των αναλυτών μας παρέχει την δυνατότητα ενοποίησης ενός ολοκληρωμένου μενού εξετάσεων και κατ’ επέκταση θα μειώσει τα έξοδα χωρίς συμβιβασμό στην ποιότητα ή στην απόδοση.

 

Η χρήση λιγότερων ελέγχων θα μειώσει τον χρόνο που αρχικά αφιερωνόταν στην προετοιμασία πολλαπλών ελέγχων, θα αυξήσει τον αποθηκευτικό χώρο και θα απλοποιήσει τις διαδικασίες Ελέγχου Ποιότητας σε οποιοδήποτε εργαστήριο. Η προσθήκη αναλυτών στις κλινικές συγκεντρώσεις σε όλους τους ελέγχους της Randox θα μειώσει την ανάγκη για επιπλέον δαπανηρές αγορές ελέγχων χαμηλού ή υψηλού επιπέδου.

Σταθερότητα

Η διάρκεια διατήρησης ενός προϊόντος και η σταθερότητά του αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την επιλογή υλικού ελέγχου ποιότητας. Οι έλεγχοι λυοφιλικής μορφής διατηρούνται μέχρι και 4 χρόνια από την ημερομηνία κατασκευής ενώ οι έλεγχοι υγρής μορφής έχουν διάρκεια 2 ετών εξασφαλίζοντας παράλληλα την συνέχιση εφοδίων. Κάθε έλεγχος ξεχωριστά θα έχει την δικιά του ανασύσταση ή το δικό του ανοιχτό φιαλίδιο ως αναφορά σταθερότητας και μερικές παράμετροι θα έχουν κάποιους περιορισμούς, αλλά είμαστε περήφανοι για την διαφάνειά μας απέναντι στους πελάτες μας.

 

Η σταθερότητα της εκτεταμένης ανασύστασης και του ανοιχτού φιαλιδίου των ελέγχων της Randox θα βοηθήσει τα εργαστήρια να μειώσουν τις σπατάλες και κατ’ επέκταση να μειώσουν τα έξοδα.

Ανεξάρτητοι Έλεγχοι - Έλεγχοι Τρίτου Μέρους

Όλο το φάσμα των ελέγχων τρίτου μέρους έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει αμερόληπτη αξιολόγηση απόδοσης σε μια ευρεία γκάμα οργάνων και μεθόδων. Με αυτό εννοούμε ότι το υλικό μας δεν έχει κατασκευαστεί για να συμβαδίζει ή δεν έχει βελτιστοποιηθεί για χρήση με κάποιο συγκεκριμένο αντιδραστήριο, μέθοδο ή όργανο αλλά είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να είναι συμβατό με οποιονδήποτε αναλύτη. Επίσης, όταν η Randox ορίζει στόχους και φάσματα, χρησιμοποιεί πλήρως ανεξάρτητα εργαστήρια τα οποία καταλήγουν σε ανεξάρτητα, πολυμεθοδικά και πολυαναλυτικά δεδομένα.

 

Οι κατασκευαστές οργάνων και αντιδραστηρίων συχνά ορίζουν αμέσως τις δικές τους τιμές ελέγχου, κάτι που σημαίνει ότι λίγα σύνολα αποτελεσμάτων χρησιμοποιούνται σε λίγες ομάδες αντιδραστηρίων. Επομένως, οι τελικές τιμές-στόχοι δεν είναι τόσο ακριβείς όσο ένας αναλυμένος έλεγχος πρέπει να είναι.